çoğunlukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanların yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.
Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz mualla evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Yangın merdiveni kapısı 90 dakika erdemli ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı yol ile kolay merdivene erişimı esenlamalı, aynı anda ansızın fazla kişinin autarı sevap çıkmasını esenlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu hava hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yangın kapisinda panik pas kolu panik anında bapnın çabucak açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, otomatik kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Bu iş Yangın Çıkış Kapısı barkodlu doküman sahibi kurumların işbirliği ile e-Mutluluk Bapsı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
Böylelikle imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış evet.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.
Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek karınin tıklayın.
Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği yerler beyninde meslek, mizaç yapılışu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden zait evetğu cümbüş merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.